TechPro
  • codemax-admin
  • 4 Sep 2021
  • Tiada Ulasan

Tahukah anda kos untuk mendapatkan pelanggan baharu adalah 5 kali ganda lebih tinggi berbanding mengekalkan pelanggan sedia ada? Malah, perniagaan makanan boleh menjadi jauh lebih menguntungkan dalam jangka masa panjang dengan memberi tumpuan kepada pelanggan semasa mereka. Ingat bahawa sesebuah...

  • codemax-admin
  • 18 Mei 2021
  • Tiada Ulasan

Terdapat banyak kaedah yang boleh anda gunakan untuk menyusun dan menyimpan resipi anda, seperti pengikat resipi, fail akordion, jurnal, dsb. Sama ada anda mempunyai beberapa resipi atau masih memutuskan kaedah penyusunan yang hendak digunakan, anda perlu mengikuti prinsip berikut untuk...

  • codemax-admin
  • 31 Mac 2021
  • Tiada Ulasan

Perancangan Keperluan Bahan (MRP) ialah pendekatan sistematik untuk mengira bahan dan komponen yang diperlukan untuk mengeluarkan produk akhir. Terdapat dua pemacu utama dalam sistem MRP: a) Bil Bahan (BOM), juga dikenali sebagai struktur produk, ialah senarai bahan mentah, pemasangan, subpemasangan,...

  • codemax-admin
  • 15 Mac 2021
  • Tiada Ulasan

Kualiti dan Konsistensi Makanan Kualiti makanan dan konsistensi adalah faktor utama untuk memastikan kepuasan pelanggan tanpa sebarang pengecualian. Sesetengah orang mungkin berpendapat harga yang rendah paling menarik pelanggan, tetapi apa yang benar-benar menarik pelanggan ialah kualiti makanan yang konsisten. Jika...

  • codemax-admin
  • 2 Mac 2021
  • Tiada Ulasan

Apakah Penyalahgunaan Suhu? Penyalahgunaan suhu berlaku apabila bahan mentah atau produk makanan tidak disimpan, disejukkan, dicairkan dan dikendalikan dengan betul pada julat suhu yang betul. Apabila melibatkan penyalahgunaan suhu, makanan terdedah kepada risiko keselamatan makanan yang boleh menyebabkan penyakit bawaan...

  • codemax-admin
  • 19 Feb 2021
  • Tiada Ulasan

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Central Kitchen menjadi trend bagi organisasi untuk memudahkan proses penyediaan makanan dan mengembangkan pasaran mereka dengan cepat. Central Kitchen bukan sahaja diwujudkan dan dimiliki oleh satu organisasi dengan pelbagai cawangan, tetapi juga disewakan kepada restoran...